Alkoholfria dryckestips för julbordet

Det finns mycket alkoholfritt att välja på och mer har det blivit på grund av att fler efterfrågar alkoholfritt. Här är kommer tips på några drycker till julbordets alla rätter:

Fördrinken

Du kanske vill bjuda på något medan gästerna/familjen väntar på maten. Då är ett glas bubbel riktigt trevligt – Richard Juhlin, Non-Alcoholic Sparkling Wine Rosé är riktigt gott och passar fint till snittar. Funderar du på vilket typ av glas du vill ha till bubbel, har Laura skrivit om det här.

Sillen

Traditionen med nubbe till sillen är väl förankrad på våra svenska julbord, men fler väljer alkoholfritt. Många tycker däremot att det är svårt att hitta något alkoholfritt istället för vatten att hälla i nubbeglaset.

Det finns faktiskt några alkoholfria drycker som jag tycker går alldeles utmärkt att ta istället för sprit-nubben. Vi börjar med  Kombucha som är fermenterat te med en passande syrlighet som tar sig fint till sillen, eller varför inte en Ingefärsshot som biter rätt bra på tungan och hälsosam är den också! Googla Ingefärsshot så hittar du flera olika recept på nätet.

Varmrätterna

För mig är det julmust som är den självklara drycken till det varma julbordet med  blandade rätter. Tips är att servera i glasflaskor istället för att köpa en stor plastflaska. Det är snyggare med glasflaskorna plus att kolsyran inte försvinner lika snabbt.

Gillar du inte julmust finns det flera riktigt god sorter av alkoholfri öl, jag slår gärna ett slag för veteöl.

Ris al la malta

Till efterrätten tycker jag att det är gott med lite sötsyrliga bubblor och då passar GodDryck No 1 alldeles utmärkt.

Till kaffet och pralinerna

Till kaffet och pralinerna passar det riktigt fin med Golden Ganjal som är gjort på hjortron med inslag av örter, nypon och apelsin. Serveras kyld till desserter eller vitmögelostar.

 

Många tycker att det inte finns något istället för alkoholen men det finns  hur mycket som helst. Det gäller bara att våga prova, testa och fråga!

Ge en gåva

Tycker du som jag att alla barn borde få mysiga julminnen, får du gärna ge en gåva till min vit jul-insamling.

God Jul!

Annonser

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s