Det här med ålder och krämer

Antirynkkrämer fyller mitt flöde på Facebook eftersom jag är i rynkåldern (vilket Facebook har räknat ut) och därför mottaglig för denna snabbräddning på burk. Men hjälper de överhuvudtaget? Enligt alla photoshoppade bilderna som även fyller mitt flöde, gör de ju det.

Om jag går på det? Jag vill gärna påstå att jag inte gör det.

Det finns flera myter kring hur du kan mota bort rynkor, men sanningen är den att de kommer i takt med åldrandet och för en del tidigare än andra. Det handlar oftast om genetik och även om levnadsvanor. En stor bov av  hudens förtidigt åldrande är solen, som de flesta redan vet.

Krämerna kan däremot motverka torr hy som kan vara en grund till tidiga småfina linjer i ansiktet. Så lite värt att använda en bra kräm är det ju, såklart, men tar bort rynkor gör den inte trist nog. Livet vore så mycket enklare om allt fixades med en hudkräm och lite hopp.

Dyrast bäst?

Många antirynkkrämer är riktigt dyra och det är för att vi är villiga att betala precis vad som helst för att slippa det synliga åldrandet. Vi vill bli lurade.

Jag har testat mig genom de flesta märken och ett antal gånger har jag kommit hem med hudkrämer för en förmögenhet, besvikelsen när de inte fyller sitt syfte är obeskrivlig. Och jag har fortfarande mina rynkor kvar, en tunnare plånbok på köpet och ett gäng  snordyra krämer som står i skåpet och hånskrattar åt mig och min fåfänga, så fort jag öppnar skåpdörren.

Det finns massor av tester på nätet som visar att billig krämer är lika bra, eftersom ingen av hudkrämerna tar bort eller skjuter upp åldrande. Då kan man lika gärna ta det billigare alternativet, vilket jag har lärt mig den hårda vägen.

Håll nere kostnaden

Mitt tips är en kräm från Lidl (som jag själv använder ) fungerar lika bra som den dyraste antirynkkrämen på marknaden. Du kan också göra din egen kräm, något för den pyssliga personen. Eller googla tester och testa dig igenom själv.

Bästa sättet att motverka rynkor?

    • Sola inte och använd ett riktigt bra solskydd eller hudkräm med bra solskydd.
    • Kemisk peeling 
    • Rök inte
    • Ät och drick sunt
    • Träna regelbundet. Det finns rapporter som visar på att du skjuter upp ditt åldrande om du tränar regelbundet.

Om du redan har rynkor och vill bli av med dem så är det faktiskt korrigering som gäller: Botox, fillers, operation.  Det är det många som gör, tänk bara att gå till en klinik som är auktoriserad och har läkare på plats.

Eller var bara glad över att du kommit till den åldern där rynkorna framträder, för alla kommer inte dit. Jag försöker själv tänka så men det funkar ibland, ibland inte. 

Annonser

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s