Twilly från Hermes

2017 har verkligen varit Tuberosens år i parfymvärlden, det känns som alla stora lanseringar har kretsat kring denna fantastiska blomma. Den som haft förmånen att dofta en tuberose i skymningen kommer aldrig att glömma det, en helt förtrollande doft.

Vad är Tuberose?

Tuberose har alltid varit populär inom parfymeri, men som med allting annat går det trender även i parfymer och de senaste åren har dominerats av Oudh i alla dess former men nu är hon tillbaka, nattens drottning. Tuberose, även känd som natthyacint.

Tuberose växer vilt i flera länder, men Grasse i Frankrike är nog mest känt för sina tuberose odlingar.

Doften är hypnotisk, vacker, med ett animaliskt djup. I den Viktorianska eran så förbjöds unga flickor att dofta Tuberose då det sades att det kunde ge dem ofrivilliga orgasmer. Jag tror inte riktigt det stämmer men det säger en hel del om denna förföriska blomma.

Twilly

En av mina favoriter bland årets tuberosedofter är Twilly från Hermes skapad av Christine Nagel. Det är en doft man både blir glad av och känner sig sofistikerad i, en kombination som faktiskt inte är så vanlig tycker jag.

Twilly skapades för att efterlikna Hermes klasiska Twillyscarfar, färggranna och vackra, som skulle locka till sig en yngre publik till Hermes dofter. Jag tycker den klär alla, då den har en fräschet och ett djup som verkligen är spännande.

Doften

Den öppnar upp med en stark not av ingefära blandat med bergamott och apelsin, för mig är ingefäran väldigt stark, något som jag älskar, kryddigt, starkt och fräscht. När ingefäran lagt sig framträder hjärtat av tuberose, apelsinblom och jasmin med tuberosen som den mest framträdande noten, något upplättad av apelsinblomman. Den varma, mjuka basen bestående av vanilj och sandelträ är vacker och lugn.

Det är verkligen en doft som överraskar och som utvecklas tydligt när man bär den.

Vem kan ha den?

Denna doft bär jag när jag behöver solsken i min vardag, antingen för att solen skiner och jag vill matcha den eller för att det är grått och trist ute och jag behöver något som piggar upp. Den är färgstark och elegant, det är precis som att piffa upp en svart topp med en scarf i starka färger.

Här kan du klicka hem Twilly.

Annonser

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s