Guerlains Shalimar

Jag älskar parfym och väldoft, för mig förgyller det livet och ger vardagen guldkant.

En doft som alltid ger mig den där guldkanten är den klassiska, alltid lika vackra och underbara Shalimar från Guerlain.

Om jag vill pigga upp en grå novemberdag tar jag på mig Shalimar och sätter på mig rött läppstift, då får jag en känsla av Paris i vardagen och det är ju aldrig fel. Vem behöver inte få leva ut sin inre parisiska ibland?

Om Shalimar

Den skapades redan 1925 av Jaques Guerlain och har sedan dess klätt kvinnor över hela världen och fått dem att känna sig lite mer klädda, lite vackrare och sensuella.

Doften

Den öppnar upp med citrus, mycket bergamott och mandarin, fräscht och ganska lätt, för att sedan utvecklas till iris, jasmine, patchouli, ros och vetiver. Det är ändå basen i doften som gör den extra speciell i min näsa.

Den klassiska ”Guerlinade”noten som finns i alla Guerlains dofter är väldigt framträdande här, sandelträ, läder, musk, tonkaböna, insens, lite smutsig civet och framförallt den härliga vaniljen.

Det sägs att när Jacques Guerlain skapade Shalimar så råkade han överdosera vanilj och resultatet blev en helt magiskt doft. Som så mycket underbart i världen skapades magi genom ett misstag.

Vem kan ha den?

Shalimar är något av en hata eller älska doft. Tycker man om tunga, pudriga dofter så är det här en riktig vinnare, om man är mer förtjust i lätta friska cologner så kanske man inte ska ge sig på denna direkt.

Tips

Om man tycker att doften tilltalar men att den kanske är för tung kan jag verkligen rekommendera att man testar sig fram bland Shalimars ”småsyskon” Shalimar Initial Eau, Eau de Shalimar eller Shalimar Souffle de Parfum.

Klicka hem Shalimar

Annonser

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s