Black Friday blir Vit fredag

Just nu pågår Black Friday och det är svårt att missa. Tänk om vi istället skulle vända på hela konceptet med köphysteri och ändra till en vit fredag?

Vad är vit fredag?

Vit fredag är Vit jul-kampanjens* replik mot konsumtionshetsen kring Black Friday. När detaljhandeln under fredagen den 24 november sänker sina priser så väljer Vit jul att göra precis tvärtom, höja priserna på såväl fysiska julklappar som gåvobevis i gåvoshopen. Alla priser höjs med 100 kronor, oavsett vad produkten kostat innan.

Programledaren och bloggaren Kitty Jutbring reagerar mot konsumtionshetsen kring Black Friday och förespråkar en Vit fredag istället.

DIY tröja (002)
Kitty bjuder även på ett DIY-pyssel (Do It Yourself) för de som vill göra en julklapp hemma. Med några enkla grepp förvandlas den gamla tröjan från förra julen till en ny, med en helt egen stil.

Black Friday

! Vi tycker att det är bra med Do it Yourself-pyssel på en dag då det pumpas ut reklam för att vi ska gå (direkt utan att gå förbi start) och shoppa upp vår lön på direkten. Och köp en gåva som ger något i längden om du ändå vill shoppa.

*Vit jul-kampanjens syfte är att göra julen till barnens högtid, genom att: 1) få fler vuxna att välja alkoholfritt under julhelgen och 2) organisera jullovsaktiviteter så att de barn och unga som inte kan eller vill vara hemma ska ha någonstans att ta vägen när skola och fritidsaktiviteter har stängt. Kampanjen drivs av IOGT-NTO-rörelsens fyra förbund. http://www.vitjul.se
Annonser

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s