Trendspaning på syfestivalen

Länge var sömnad något för gamla tanter. Själv fick jag min första barnsymaskin av mormor när jag var 7 och köpte min första ”riktiga” symaskin för lönen från mitt första sommarjobb när jag var 16.

Som tonåring brukade jag sy sådant som jag ville ha, men som ännu inte fanns i butikerna.

Jag broderade detaljer på mina jackor innan Odd Molly och Desigual gjorde det i stor skara och jag lärde mig av mina misstag. 35 år av misstag sedan jag sydde dockkläder i vackra servetter till nu har gjort mig kräsen.

I helgen hoppar jag in och hjälper min fantastiska väninna Stina, ägare och grundare av Svenska Mönster och jag älskar att spana trender tänkte att jag skulle titta efter något som fick mig att gå igång.

Nuppu Pint Company var design som jag bara vill ta med mig hem och bo i.

De var tapeter, anteckningsböcker väskor och tyger i fasta tyger och i jersey.

En grafisk designer (Satu) och en syslöjdlärare (Jenni) kan göra underverk och det blev dyrt för min plånbok. På stil & sånt gillar vi kvinnor som vågar ta steget och starta eget så vi får se mina köp som en investering i två kvinnors företagande och i min glädje att bära unik design som ännu inte är masstillverkad.

Väskorna är tillverkade med kvalitet värd namnet och känslan av lyx går ända in i väskfodret som matchar utsidan utan att det blir för mycket.

Har man en så söt väska måste man sy en matchande klänning, något riktigt romantiskt…

En liten anteckningsbok och två vykort fick vi också med.

Lovar att visa klänningen jag ska sy upp så fort den är klar.

Annonser

Publicerat av

Laura Luna

Argentinsk stilikon med förkärlek för vintage och har stil som ledord. Går aldrig utanför dörren med omålade läppar. Har en journalistutbildning i bagaget, har arbetat med PR, marknadsföring och i maktens korridorer. Fascineras av relationen mellan makt och stil mellan pressmeddelande och andra texter…

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s