Sweden fashion and beauty day

Idag var det #swedenfabday eller Sweden fashion and beauty day.  Sveriges nya och första modefestival.

Det är  Veckorevyn, Styleby, Mama och Damernas Värld som står bakom, tillsammans med samarbetspartners. En modefestival är efterlängtad och vi på Stil och Sånt tycker att det är ett spännande koncept så vi tog oss dit.

Här kommer vår recension av dagen:


Innan vi kom in fick vi säkert stå i kö en halvtimme, vilket är trist (och kallt) Vi hade dessutom köpt guldbiljetter och trodde i vår enfald att de även skulle ha två köer. Men nej, det var allt som allt en kö. Nu är det första gången för den här festivalen så vi får hoppas att de funderar ut en bra lösning på köandet till nästa gång för vi gillar inte att frysa med en guldbiljett i näven.

Guldbiljetter
Vi hade Guldbiljetter, vilket betyder det där lilla extra, exempelvis en godiebag som vi inte såg skymten av mer än en tom tygpåse. Dock fick vi en hög av tidningar när vi gick hem, men det fick alla. Kanske hoppa över godiebagen och helt enkelt bara ge en påse, så kan alla deltagare fylla den själv med give aways eller det som köpts?

Vi skulle även få se en modevisning men eftersom allt blev lite senare på grund av köandet så fick alla se den.

Utställare
Det var några utställare på plats och vi gjorde en del nya upptäckter som var rätt intressanta, bla eco tools. De större utställarna som Nelly.com delade ut rabattkuponger på 20%, till min dotters stora glädje. De hade även med sig klädprover så att du kunde handla på plats.

Lancomé var där och sminkade de som ville, dock var den kön så lång så det var omöjligt att ta sig fram. Vi hade gärna sett fler sminkmärken som hade kört samma koncept, för det var riktigt populärt. Jag ser gärna en läppstiftskola för jag och många med mig är rätt osäkra på det här med läppstift. Eller varför inte en contouring-skola.

Tidningen mama hade bakat snippmuffins och pratade om rätten till en säker förlossning.

Damernas Värld hade en liveplåtning hela dagen för ett reportage som skulle komma i nästa nummer. Det var faktiskt intressant att se.

Laura slänger glass omkring sig

Glassen Magnum delade ut jättegod glass och du fick även spela in en film där du satt i sängen och slängde glassen omkring dig.

20171021_132217
Snippmuffins

Workshops
Det var en hel del workshops och en riktigt bredd på dem och det här var också något som ingick extra i guldbiljetten.

Workshopsen handlade om allt från hur du kan jobba i modevärlden till bröllopsklänningarnas historia. Den sistnämnda var det Martina Bonnier som höll i, och vi tyckte det var så intressant att vi ska köra en artikelserie här på bloggen om bröllopsklänningar.

Workshops hoppas vi de fortsätter med om det blir fler gånger för de var riktigt bra. Input är att ta in andra utifrån tidningsvärlden som kan berätta om mode i den vanliga världen utanför modevärlden. Exempelvis hade jag gärna sett en workshop om äldre kvinnor och mode och hur det har förändrats med åren. Och Laura hade gärna sett en om 50-tals mode och hur det historiskt sett ut med kvinnliga former.

Mat
Hade jag vetat att det skulle finnas endast ett café med magra sallader och ännu en riktigt lång kö, hade jag tagit med mig en matsäck. Förslagsvis hade det varit trevligt med ett vid workshopsområdet med matiga mackor.  Däremot ett extra plus för att de hade gott alkoholfritt att dricka.

Vilka var där?
Kvinnor i alla åldrar var där, vilket var riktigt kul. Vi trodde först att det skulle vara vi och bara 25-åringar och yngre, men det var en riktigt bra bredd på alla åldrar. Och alla var riktigt snygga. Många olika stila från klassiska till kurviga, till färgglada, täckta, klänningar, blazers. Ja, allt!

Vår input
Till nästa gång vill vi se en mer tydlighet mellan biljetterna om det ska fortsätta med olika biljetter i guld och foajé form. Vi vill såklart inte stå och köa i en halvtimme.

Vi vill se fler modevisningar för nu var det bara en, fler klädesmärken som de stora svenska exporterna. Mer mat i cafét och fler intervjuer med modeprofiler i små workshops. Vi tycker att det är roligt med en mode och skönhetsmässa och hoppas på att den dyker upp nästa år också.

Hiss

  • Photobooth där du kunde ta en bild och välja vilket tidningsomslag du vill vara på. Vår bild ser ni i början.
  • Workshops – de var många och bra.
  • Bra med alkoholfritt också

Diss

  • Kö i början. Kallt och jäkligt och surt när man skaffat guldbiljett
  • Ett cafe med tråkig mat
  • för lite utställare

P.S

Guldknappen delas också ut på kvällen men vi var inte kvar till 19.00 och 2017 års Guldknappen-vinnare blev Toteme

Annonser

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s