Our Souls at Night

Our Souls at Night är något så ovanligt som en kärleksfilm med två 80-åringar i huvudrollerna.  Det är Robert Redford och Jane Fonda som spelar Addie Moore och  Louis Waters, som möter kärleken sent i livet.

Änkan Addie Moore knackar en dag på hos änklingen Louise Waters och frågar om han vill sova hos henne. Det handlar först inte om kärlek eller sex, utan att ha någon att somna med, att småprata med innan man somnar. För det är nätterna som är värst när du är ensam.

Robert Redford och Jane Fonda har spelat mot varandra förr, i flera olika filmatiseringar. De har ofta spelat kärlekspar och har varit omtalade för sin personkemi och den fattas inte nu, inte ens när de båda är runt 80 år. I en intervju berättade Jane Fonda att hon ”lever för sexscenerna med Robert Redford

Our Souls at Night är producerad av Robert Redford som har sagt att han ville spela in en kärleksfilm för äldre, samt att han ville spela mot Jane Fonda en gång till innan det är försent.

Our Souls at Night handlar om kärlek sent på ålderns höst och det är egentligen anmärkningsvärt att det inte finns så mycket filmer som har äldre som målgrupp. Det är dags att  filmindustrin och världen förstår att även äldre ser på film, upplever kärlek och har sex.

Our Souls at Night är en Netflix-produktion, vilket även Jane Fondas serie Grace and Frankie är, som också handlar om åldrande, kärlek, sex och existens. Vi tackar Netflix för att de breddar vår film och tv-värld.

4 stjärnor av 5 möjliga får Our Souls at Night som går på Netflix. 

Annonser

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s