Påsar för stil och hållbar miljö

Sedan tonåren har detta med att vandra omkring med snygga shoppingkassar varit förknippat med lyx.

I somras började jag dock tänka om. Enligt den lag som infördes första juni måste butiker informera om kassens påverkan på miljön och många har vem börjat betalt för kassen. Resultatet lät sig inte väntas, på fyra månader har vi förbrukat 2,5 miljoner färre plastpåsar.

Jag har börjat stoppa varor i väskan, men också börjar bära med mig kasse.

Foldaway-väskorna ligget lite efter i på stilfronten. Förvisso har Longchamp länge arbetat med foldaway-konceptet men de kan inte riktigt ersätta den lilla plastpåsen, så jag kollade in vad som finns på marknaden.

En charm till väskan som är en nalle och blir en kasse är helt ok. Just denna är i rosa, men den finns även i svart och med logga och går att köpa från Boozt.com

Gillar man sedan Gorjuss Santoros bilder så finns det lite söta väskor man kan beställa från England. Bilderna kommer från deras hemsida.

Förslag på stiliga shoppingkassar tas gärna emot.

Annonser

Publicerat av

Laura Luna

Argentinsk stilikon med förkärlek för vintage och har stil som ledord. Går aldrig utanför dörren med omålade läppar. Har en journalistutbildning i bagaget, har arbetat med PR, marknadsföring och i maktens korridorer. Fascineras av relationen mellan makt och stil mellan pressmeddelande och andra texter…

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s