Sober i oktober

Kör en vit månad, var alkoholfri hela oktober ut, eller ännu bättre, var det i flera månader.

Jag gillar alkoholfritt. Har faktiskt varit alkoholfri i snart 2 år. Inte för att jag egentligen drack närmvärt mycket innan men jag föredrar att vara helt utan.

Alkohol är inget jag saknar och jag har absolut inte mindre roligt eller mindre gott att dricka på en fest.  Det finns bara fördelar med att vara alkoholfri efter en fest. Ingen huvudvärk, inte vätskebrist, jag sover gott och jag kan springa direkt efter på morgonen om jag vill.

Men om du inte vill vara helt alkoholfri, så är en vit månad att rekommendera. Testa! Ni kan vara ett gäng som gör det tillsammans och träffas sedan på en aw och prata om det, hur det gick, hur ni känner er, var det tråkigt? Ställde folk frågor om varför ni inte dricker?

Min erfarenhet är att den vita månaden ofta brukar glida över till flera vita månader.

Finns det något alkoholfritt med vuxensmak?

En aw är ju ofta lika med en öl och jag kan intyga att en god öl inte behöver alkohol för att passa till bästa aw-drickat.  Idag har exempelvis Systembolaget ett brett utbud av alkoholfritt. Här kommer några av mina tips:

Carlsbergs non alcoholic

1664 Blanc non alcoholic – är ett supergott veteöl

Jus de Poires Petillant är en päronmust och är gott bubbligt för den som föredrar bubblor, finns även som äppelmust.

Min erfarenhet är att den vita månaden ofta brukar glida över till flera vita månader.

Så ta en #soberoctober och botanisera i det alkoholfria utbudet. 

Här kan du läsa mer om sober october

Och häng gärna med IOGT-NTO

Annonser

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s