Stil och kropp

Under hela min uppväxt ifrågasatte jag min kropp.

Jag var för kort, brösten var för stora. Blusar och kavajer har aldrig riktigt passat mig… jag ville vara som andra men det passade inte mig.

Jag var nästan 40 när jag hittade en stil som inte dolde mina former utan framhävde dem på ett positivt sätt.

Collectif är ett av mina favoritmärken, inte bara för att de har alla möjliga storlekar, från 34 till 50, utan för att det blir allt annat än tråkigt när man piffar upp sig i Dolores-klänningarna.

Om vi vanliga dödliga kan beklaga oss över kläder som inte passar, tänk då de odödliga, de som kanske överlevt en olycka, men förändrat kroppen drastiskt? Eller de vars kroppar överlever att bli uttittade var dag för att de ser annorlunda ut.

Collectif som har en av sina butiker på Old Spitalfields Market i London brukar låta Models of diversity visa upp deras kläder på catwalken.

Se inlägg här

Stil är att kunna återspegla sin inre skönhet med kläder som lyfter en personlighet utöver det vanliga därför älskar jag det här inlägget som Collectif lagt ut på sin Facebook-sida idag.

Annonser

Publicerat av

Laura Luna

Argentinsk stilikon med förkärlek för vintage och har stil som ledord. Går aldrig utanför dörren med omålade läppar. Har en journalistutbildning i bagaget, har arbetat med PR, marknadsföring och i maktens korridorer. Fascineras av relationen mellan makt och stil mellan pressmeddelande och andra texter…

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s