Hjärta Madonna

Madonna, denna ikon som har ägnat decennium att stå på barrikaderna när det gäller kvinnlig sexualitet, rätten att synas och få vara den du vill. Mångas idol.

Jag har aldrig varit ett större fan av hennes musik men är ett stort fan av hennes artisteri och uttryck. Hon har alltid haft ett mål med det hon gör och en tydlig agenda – Du har rätt att vara den du vill. Och hon viker inte en tum. Du kan tycka vad du vill om hennes politiska hemvist men när det gäller att få synas som kvinna och vara den som leder och gå sin egen väg, är hon ett riktigt föredöme.

Jag känner som henne och förstår den frustration som uppkommer av att hon blir ifrågasatt om hur hon klär sig. För hur kan du vara 57 år, kvinna och använda din sexualitet? Och inte hymla om det? Hon borde vara pensionär och sitta i ett slott och dricka te och hon får absolut inte anspela på sexighet. Det ska kvinnliga artister sluta med vid 37. Eller något sånt.

Men Madonna kämpar på och varför skulle inte hon få vara Sexig? Snygg? Framgångsrik och ha en ny älskare varje vecka, när män i alla möjliga åldrar har gjort det i alla tider? Har vi inte kommit längre än så år 2016 att Madonnas klänning blir omtalad på grund av hennes ålder? Vad får man eller inte får man ha på sig som kvinna och 57 år?  Det är aldrig någon som ifrågasätter om det inte är dags för Keith Richards att sluta supa, bära trasiga jeans och spela ett f.d pojkband. Trots att han faktiskt kan vara pappa till Madonna (om han var 15 när han fick henne).

Jag avslutar med Madonnas citat som är på pricken:

”The fact that people actually believe a woman is not allowed to express her sexuality and be adventurous past a certain age is proof that we still live in an age-ist and sexist society.”

Och läs gärna Kristin Lundells recension av Madonnas turné-start förra året (den hon nyss har avslutat) Räkna aldrig ut Madonna.

sociala medier-tips

Följ Madonna på Instagram

 

Annonser

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s