Nancy Reagan – Stilikonen som aldrig blev

Stil har inte med mode att göra, stil behöver inte kosta pengar, stil är något man bär med grace och medan vissa bara verkar vara födda med en graciös stil som får dem att gå rätt igenom kameran så finns det kvinnor som trots att de klär sig i historiens dyraste plagg aldrig kommer att bli stilikoner. De kommer att förbli osynliga och få kommer att minnas dem.

NR RR

Bild: Stop the madness

Nancy Reagan vad den, stilikonen som aldrig blev. En spröd och vacker blomma i en blomstrande trädgård som aldrig slog ut.

Anne Francis Robbins föddes 1921, 1929 skilde sig hennes föräldrar och som det skilsmässobarn hon var lämnades hon bort till en moster och dennes man. Detta var på en tid då ensamstående kvinnor inte ansågs kapabla att ta hand om ett barn om de inte hade en man vid sin sida och ingen man ville ha en kvinna som redan blivit lämnad av en annan med ett barn. 1929 gifte Anne Francis mamma Edith om sig med Loyal Davis som 1935 formellt adopterade Anne Francis och bytte hennes namn till Nancy Davis.

Jag skulle beskriva Nancy som flickan som gjorde allting rätt alltid. Hon skaffade sig utbildning, gjorde karriär. 1952 gifte sig med Ronald Reagan och lämnade strax därefter sin karriär för att bli hustru på heltid. 

1981 blev Nancy Reagan rikets första dam, hon försökte återinföra Jackie Kennedys glamour till vita huset genom att klä sig i Carolina Herrera, Yves Saint Laurent och Oscar de la Renta samtidigt som hon nyinredde vita huset, men det lyfte liksom aldrig.

NR inredning

Bild: Arquitectural Digest

Som rikets första dam försökte man få henne att bli talesperson för ”Just say no” till droger, men det blev bara larvigt och det kändes aldrig som engagemanget fanns från hennes sida. Det har till och med försökt sägas att hon var ättling till Pocahontas, men det har aldrig kunnat konfirmeras.

NR installOm det var hennes extremt smala figur eller minimala axelparti som hon med åren lärde sig att dölja till allas vår lycka kommer vi aldrig att veta, Nancy Reagan blev bara aldrig en stilikon.

Det var först efter makens död som hon lyckades hålla ett tal som gjorde henne rättvisa, den handlade om stamsällsforskning, något som engagerat henne pga sin bortgångne makes död.

Till skillnad från Margreth Thatcher som lyckades lyfta en billig outfit, så var Nancy den söta blyga violen som lyckades lyfta sin make men aldrig sig själv och på sätt och vis var det hennes roll. När det kom till att boosta sin make, coacha och skydda sin man var hon en först lady av rang!

Bild: NY Daily News

Annonser

Publicerat av

Laura Luna

Argentinsk stilikon med förkärlek för vintage och har stil som ledord. Går aldrig utanför dörren med omålade läppar. Har en journalistutbildning i bagaget, har arbetat med PR, marknadsföring och i maktens korridorer. Fascineras av relationen mellan makt och stil mellan pressmeddelande och andra texter…

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s