Kyla och åter kyla…

Jag brukar säga att det är i regn och kyla som man utmärker en stilig kvinna.

Just när det kommer till kyla brukar lager på lager vara ett vinnande koncept, men är man lika frusen som jag och har en förkärlek till klänningar måste man våga tänka nytt. För ett par år sedan blev jag rekommenderad att testa täckkjolar.

Bild från Naturkompaniet.se

Jag gillar praktiska kläder som uppkommit just av ett särskilt behov och där är ofta kvinnor väldigt bra. 1999 tröttnade Sissi Kewenter i Åre på otympliga överdragsbyxor och skapade en praktisk kjol med dragkedja upptill och nertill. Mycket fiffigt tycker jag och lätt att ta med i väskan.

Av alla dunkjolar jag testar har jag kommit fram till att Skhoop gör, eller åtminstone gjorde de snyggaste dunkjolarna. Jag ät lite anti-dun-quilt, jag ser lätt ut som en Michelin-gubbe i dem.

Nu vekar Skhoop gå över till dunkviltningen alltmer (precis som alla andra märken), vilket lämnar ett tomrum. Dock lyckades jag få tag på en gammal favorit på Naturkompaniet. Sydd som en jeanskjol och med en broderidetalj på sidan. Min absoluta favorit, hade den funnits i fler färger hade jag köpt alla.

Utvärdering av kjolen då? Jo snygg och figursydd, man känner sig vacker och får lust att visa upp sig trots kylan, men på under -10 blir den för kall, så nu satsar jag på en till Skhoop-kjol med dun.

 

 

Annonser

Publicerat av

Laura Luna

Argentinsk stilikon med förkärlek för vintage och har stil som ledord. Går aldrig utanför dörren med omålade läppar. Har en journalistutbildning i bagaget, har arbetat med PR, marknadsföring och i maktens korridorer. Fascineras av relationen mellan makt och stil mellan pressmeddelande och andra texter…

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s