Träningsresa med barnen till Playitas Resort

I juni åkte jag en vecka till Fuerteventura och bodde på Playitas Resort med två av mina barn (13 och 9 år) . Playitas Resort är ett stort träningskomplex där du under din semester kan göra allt inom träning. Jag hade fått ett tips om att det kunde vara ett bra semesterställe för mig som gillar att träna samt för barnen, så att de har något att göra. Men vill du inte träna går det lika bra att ligga i solstolen och njuta samt ta en dopp när andan faller in. Eller varför inte bara läsa en god bok? Men de flesta som är där för träningsmöjligheterna.

Morgonpromenad
Morgonpromenad

På Playitas Resort finns allt för den som gillar att röra på sig och lite till. Litet minus för oss var att vi var där vid mellansäsong och då är inte barnaktiviteterna igång, Kids Academy som däremot finns vid högsäsong. Men det fanns ändå en hel del att göra för barnen, och jag och dottern (13 år) gick på samma aktiviteter under hela veckan. Vi gick bland annat på Zumba, Yoga, vattengympa och Pilates samt att jag styrketränade under veckan. Vi spelade även basket med sonen 9 år och gick på Bootcamp på stranden. Vi började alltid dagen med att jogga/promenera lite samt att vi vandrade en dag. Apollo arrangerade även en hel del gemensamma aktiviteter för den som ville vara med på det.

Vi bodde på Las Playitas aparthotell och jag hade bokat helpension som innebär frukost, lunch och middag. Alla tre är bufféer och var inga större kulinariska upplevelser men helt ätbart. Minus är att du måste betala för det du dricker till lunch och middag, oavsett om det är vatten eller vin. Det ingår alltså inte i helpensionen. Trots att vi bara drack vatten jag och mina barn så blev det en rätt dyr historia. Till nästa gång kommer jag inte att boka helpension utan bara frukost och middag pga att vi inte var direkt jättehungriga vid lunch och hade nog klarat oss alldeles utmärk på frukt och yoghurt. Dessutom var det billigare att köpa en stor flaska vatten i supermarket än till maten på buffén.

Basket
Basket

Vi var där i mitten av juni och vädret var helt fantastiskt. Fuerteventura är en ganska blåsig ö och det blir inte alltför hett, varför den passar fint att träna där.. Det var hela tiden ljumma vindar som höll nere hettan och det påminde om en riktigt bra svensk sommar. Dock får man passa sig för solen som är stekande och stark, så det gäller att smörja in ordentligt med hög solskyddsfaktor.

Nöjda barn
Nöjda barn

Playitas Resort är ett av favorit-träningshotellen för många svenska elitidrottare som är där och tränar under den långa mörka, kalla svenska vintern och är dessutom mycket populärt hos de som tävlar i Triathlon.

Vi kommer absolut att åka dit igen och planerar faktisk att ta en vecka nästa påsk. Då är även Kids Academy igång!

Annonser

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s