Minska antalet denier inte kvalitet

strumpbyxor
För mig som alltid bär kjol eller klänning i jobbsammanhang betyder sommar en smärre förmögenhet i strumpbyxor och stay ups. Strumpbyxor är för mig som läppstift, utan dem känner jag mig naken och osäker, men tanken att det kan gå en maska gör mig alltid lite hispig. Ett extrapar i handväskan har varit mitt signum.

En normal budget för strumpbyxor sommartid kan gå på mellan 500 och 700 sek, då talar vi inte ens om ovanligt snygga strumpbyxor med särskilda detaljer, utan snarare släta genomskinliga och medelprissatta. Det är inte alls vanligt att jag har sönder ett par strumpbyxor i samma stund jag tar på dem för första gången, vilket är extremt frustrerande.

Ett sätt för mig att slippa oron för trasiga strumpbyxor har varit att köpa lite dyrare strumpbyxor. Märken som Woolford, Oroblu och Philippe Matignon är mina favoriter för där håller strumporna längre. De kostar 50-70 kronor mer än de vanliga, men jag kan använda dem flera gånger, de är mjukare och den trygghet jag finner i att slippa oroa mig för att en maska går är ”priceless”.

När du väljer strupmbyxor skulle jag rekommendera välj matta varianter, de funkar till det mesta och när det kommer till sommarstrumpbyxor ska de hels vara under 15 denier, gärna även under 10.
När du väljer färg, välj gärna din egen hudton ellet en ton ljusare än din egen hy, så slipper det se onaturligt ut.”Shine” och ”semishine” strumpbyxor funkar bra till kväll och fest, men dagtid är det som ett sminkat ansikte fullt med glitter. Helt fel.

Och prislappen, den gör mest ont, men runt 150-200:- är ett ok pris för strumpbyxor modell bättre.
Se upp med strumpbyxor som håller in mage och höfter, dessa ger en fin form, men har en förmåga att gå sönder just där strumpan och trosan går ihop. Är de i fel storlek så att du måste dra upp dem ofta så kan du räkna med att de är slut innan dagen är det.

Ett spartips är att använda stay ups, där går maskan bara på en strumpa åt taget eller nakna ben, men för mig är det inte ett alternativ annat än när jag ska gå till stranden.

Twillfit har en bra strumpguide som jag rekommenderar.

Annonser

Publicerat av

Laura Luna

Argentinsk stilikon med förkärlek för vintage och har stil som ledord. Går aldrig utanför dörren med omålade läppar. Har en journalistutbildning i bagaget, har arbetat med PR, marknadsföring och i maktens korridorer. Fascineras av relationen mellan makt och stil mellan pressmeddelande och andra texter…

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s