Månadens restips – Tobago

pigeon point, Tobago
Pigeon Point räknas som en av världens vackraste stränder.

Månadens restips är Tobago -en grön, frodig ö i Karibien. Med ett rikt fågelliv, fantastiskt dykvatten och en  alldeles egen regnskog, finns det en hel del att göra. Eller inte att göra om du väljer det.

strand tobago
Ljuvliga och turisttomma stränder kan du hitta på Tobago

Vi, jag och två av mina barn, var på Tobago över nyårsafton 2015. Vi hade bokat resan via Apollo som i skrivande stund, är den enda charter-arrangören med resor dit samt att de går med direktflyg. Det gör resan enklare och du har även möjlighet att välja att bara vara där bara en vecka, så att det inte blir alldeles för dyrt. Vi var där en vecka och det räckte gott och väl för oss eftersom vi hann med en hel del. Jul och nyår är också vädermässigt den bästa tiden på ön.

Coco Reef
En del av Coco Reef

Vi bodde på ett hotell som heter Coco Reef och som lever mycket på gamla meriter från 50-60 -talet. De hade ett helt rum med fotografier och autografer från de kändisar som bott där. Bland de ”nyare” kändisarna var John Bon Jovi, Cher och Obama. Coco Reef är ett lätt slitet hotell i kolonialstil som ligger centralt. Vi gillade det och bodde i en svit med havsutsikt. Jag rekommenderar att du inte bokar All inclusive på Tobago eftersom det är mycket billigare att gå ut och äta och maten på de små ”hemmagjorda” restaurangerna är  riktigt bra. Hotellmaten var faktiskt rent bedrövlig och riktigt dyr. Dessutom gynnar du mer lokala företagare när du går på restaurangerna utanför hotellkomplexet.

Du behöver inte oroa sig för matförgiftningar eftersom det är rätt sällsynt. Vi höll oss friska under hela veckan och vi åt det mesta från både finare restauranger till ett hål i väggen. Vi åt frukost på hotellet och resten gick vi ut och åt. Bäst var de små serveringarna i små trähus där du köpte mat över disk och satt dig och åt vid stranden. Ofta kött eller kyckling-grytor i creolsk stil (curry och andra blandningar av kryddor). Gott! Vi gick ofta till samma ställe och åt lunch varje dag. Runt 35-40 kronor per person för en portion och något att dricka.

Coco Reef, Tobago
Mina barn på den fina stranden vid Coco Reef

Det var meningen att 18-åringen skulle dyka hela veckan, men tyvärr blev han sjuk innan och fick äta Penicillin under hela vistelsen, så det blev ingen dykning för honom. Lite trist men vi löste det med att han åkte på båtturer samt att vi tog oss till andra delar av ön och badade. Och då passade alla på att snorkla istället.

Tobago
Strandliv

Eftersom Tobago har regnskog regnar det ju en hel del, varje dag faktiskt. Men det är korta skurar som är rätt sköna och vill du inte bli blöt är det bara att sitta kvar under solparasollet. Vi led inte av regnet utan tyckte det var välbehövliga avbrott i ett rätt så varmt klimat (upp till 33 plus dagligen). Vädret var helt fantastiskt där, skön värme och fläktande regn!

Tobago mat
I de här små husen kan du köpa lunch

Det går många rykten om att det skulle vara farligt att vara på Tobago, men det är inte farligare än någon annanstans och sunt förnuft gäller alltid på alla resor. Vi har ute och gick i Crown Point en hel del samt åt på små lokala hak och mötte bara trevliga människor. Massturismen som annars är märkbar i Karibien märktes det inte så mycket av på Tobago, förutom på hotellområdet. Eftersom vårt hotell hade en av de bästa stränderna i Crown Point kom många dit från de andra omkringliggande hotellen, så på stranden var det fullt. Gillar du inte fullsmockade stränder är det bara att hyra en bil och ta sig runt ön och leta. Det finns hur många stränder som helst! Tänk bara på att inte vara ensam på ödsliga stränder på grund av rånrisken.

lästid
Jag hade mycket tid för böcker

Vill du ha en avslappnade semester men även möjlighet till aktiviteter är Tobago något för dig. Stränderna är helt fantastiska, naturen likaså. Och vädret är oslagbart! Ett plus till Apollo som arrangör som ger möjligheten att åka en vecka.

Annonser

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s