Jobba med innehåll!

Igår höll jag ett föredrag på eTail Nordic i Köpenhamn om hur man ska jobba för att hitta rätt målgrupp på sociala medier och bygga upp kommunikationen kring deras intresse. Efter föredraget var det frågestund och då var det en person som ställde en fråga om hur man skulle jobba för att utöka antalet fans på Facebook och få högre engagemang. Då vill jag gärna tipsa om att arbeta med relevant innehåll.

Det är inte så enkelt utan kräver hårt arbete. För att vara relevant på sociala medier måste du arbeta med kommunikationen. Är du en dålig kommunikatör är du inte heller bra på sociala medier. Thats it.

Här kommer några tips på hur ett företag bör för att utöka engagemanget som vidare är en väg till utökat antal fans. Tänk på att alltid hålla engagemanget högt. Vilket är viktigast! Det är med högt engagemang du syns mer och bevis på att du har en intressant och bra sida.

1. Facebook ändrar hela tiden sina algoritmer och gör det svårare och svårare för företag att nå ut på Facebook, om inte företaget är villiga att betala en hel del för att göra sitt innehåll synligt. Men det finns ett knep som gör det lättare att synas och det är att vara relevant. Jobba med innehållet! Hur vet du då vilket innehåll du ska ha? Lär känna de som hänger på er Facebooksida helt enkelt. Varför hänger de där?

2. Använd gärna ett omvärldsbevakningssystem för att ha koll på vad folk pratar om gällande ert varumärke – på så sätt kan du också börja förstå vilket innehåll som är viktigt för era fans. Jag tipsar gärna om Notified.com som jag använder.

3. Många säger att man inte ska sälja på Facebook – jag säger tvärtom och tycker det helt och hållet beror på vilket företag du är. Om du säljer böcker så hänger de med all sannolikhet på din sida för att få boktips och  vill gärna också veta hur mycket dessa böcker kostar. Blanda det såklart med intressanta personporträtt och annat bokkul. Arbetar du med handel ja, då hänger de på sin sida för att få produkt eller mattips. Allt ska vara väl blandat ungefär som en Gott & blandat påse.

4. När du väl har börjat fatta vilket innehåll dina fans vill ha så bygg upp kommunikationen kring den.

5. Se till att Facebooksidan syns på er webb, i print och reklamfilm.

6. En enkel och rolig tävling. Tänk på att även här måste såklart tävlingen vara relevant för ditt företag.

7. Annosera då och då på Facebook. Lyft sidan eller enskilda inlägg med produkter. Tänk på att Facebook belönar den som har relevant innehåll och då syns även din annons mer. Så igen,.. Engagemang!

Jag vill tillägga att innehåll är viktigt att arbeta med på alla kanaler, oavsett digitalt, socialt eller print. Med relevant innehåll och en kommunikation som är uppbyggd kring innehållet med en gemensam röd tråd på alla kanaler, kan du komma långt.

Annonser

En tanke på “Jobba med innehåll!”

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s