Livet i kappsäcken

Som barn drömde jag om att ha ett jobb där jag fick skriva på papper, resa mycket och ha snygga kläder. Jag funderade på flygvärdinna, men så kom det annat i livet och jag blev den jag är idag, inte flygvärdinna men marknadschef med ansvar för fyra länder.

Det ingår en del resor i mitt jobb och jag har tänker att ska jag ändå vara på resandefot så är det lika bra att jobba varenda lediga stund. Hur gör man då detta med stil?

Det är klackarna på, fakirflyget till jobbet och frukost på donken medan jag sitter med paddan på knät och sminkar mig. Classy? Knappast men det är en kvinnas liv, men man börjar finna olika trix för att leva i kappsäcken. Här delar jag med mig av mina fem favorittrix.
handväska

1) Välj om möjligt lokaltrafiken framför taxi, dels för att spara företagets pengar, men också för att det är skönt att ta den där frukosten på vägen, hinna piffa till sig och se lite av staden.

10720890_10152438049138424_1166915239_n

2) När jag bor på samma hotell vill jag alltid ha samma rum för efter alla dagens intryck och hårda jobb vill jag att det ska kännas som att komma hem.

3) iPad mini med Netflix är Gud och med tanke på att man får ett nytt utbud i varje land så blir det alltid spännande. Om man nu orkar traggla igenom en hel film.

10723482_10152438050388424_1687977000_n

4) Walk-and-talk-möten. Det blir långa och intensiva dagar och det är inte alltid man kommer ut ur kontoret förrän man ska sova, så möten som inte kräver dator, video eller whiteboard brukar bli sköna att ta utomhus om vädret tillåter det.

5) Kollegorna. Se dem, tala med dem och håll dem på gott humör. Det är ingen vits att resa om man inte lär känna och värdesätta sina kollegor.

Det finns även en lista med stiltips för jobbresan, men den får ni vänta på några dagar.

Annonser

Publicerat av

Laura Luna

Argentinsk stilikon med förkärlek för vintage och har stil som ledord. Går aldrig utanför dörren med omålade läppar. Har en journalistutbildning i bagaget, har arbetat med PR, marknadsföring och i maktens korridorer. Fascineras av relationen mellan makt och stil mellan pressmeddelande och andra texter…

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s