Att äta och dricka i Tyskland

drinkar
Alkoholfria jordgubbsmargaritas tillsammans med mexikansk mat

Jag har just kommit hem från Tyskland där jag har varit i ett par dagar, stället jag har varit på heter Heilbronn och ligger nere i södra delarna. När du är på resa och bor på hotell blir maten och restaurangerna viktiga och åker du ofta till samma ställe hittar du tillslut dina favoriter. Jag tycker själv att det är ganska roligt att testa mig fram och ta något nytt varje gång.

10576191_364087293759843_486419779_n
Vad vore en resa till Tyskland utan att äta en Snitzel eller två?

När det gäller mat i Tyskland så finns det, såklart som hos oss, en hel massa restauranger med olika utbud. Det som är annorlunda än här hemma är att de flesta tyska restauranger oftast har en lika bra vegetarisk meny som den vanliga. Du kan alltid välja ett riktigt bra vegetariskt alternativ som inte bara betyder broccoligratäng eller en tråkig tomatsallad. Går du på en hamburgerrestaurang finns det alltid ett gott och bra vegetariskt alternativ och även veganskt.

10693561_1490030467917096_539677049_n
Hamburgare och en Moskito är inte heller fel

Samma gäller de alkoholfria alternativen. I Sverige betyder ett alkoholfritt alternativ oftast läsk, men på de restauranger jag besökte i Tyskland fanns det en lista med alkoholfria drinkar. Jag har druckit alkoholfri jordgubbsmargarita och även en alkoholfri Mojito men då heter den Moskito. Mycket gott och kul att det finns roliga alternativ även för mig som inte dricker sprit.

10354551_1540420309524695_499536051_n
Och så lite vinfestival

Vi hamnade även på en vinfestival i Heilbronn, Heilbronner Wiendorf och det var knökfullt med folk. Även här hade de alkoholfria viner.

Annonser

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s