Kap Verde – resemålet för familjen

stranden kap verde
Stranden är oändlig och himlen är blå

Kap Verde är ett perfekt resmål på vintern som ett alternativ till Kanarieöarna. Det tar ca 7-8 timmar att flyga dit och med Ving går det direkt medan Fritidsresor mellanlandar på Kanarieöarna. Inte för långt borta och alldeles perfekt väder samt att det är ett överkomligt pris. Vi var där i två veckor Januari-2014.

Dykarcertifikat
Sonen passade på att ta dykarcertifikat

Kap Verde är en  ö-grupp i Atlanten utanför Afrikas fastland (Gambia). Kap Verdes huvudstad Praia ligger på ön Santiago. Den ö dit turisterna mestadels åker är Sal men också Boa Vista. De olika öarna som är Kap Verde har alla sin speciella geografi, vissa har gröna dalar och berg medan till exempel Sal är en sandig och torr ö utan någon större växtlighet (Sal står för salt och de har salt-produktion på ön)

strandpromenad in till Santa Maria
Vi promenerade via stranden till Santa Maria

Ännu har inte den stora turistmassan från norden tagit sig dit, men för Italienarna har Kap Verde länge varit stället dit de åker på vintern. Och det märks. Alla pratar italienska även de fastboende, och knappt någon engelska. Hotellen ägs också mestadels av Italienare men även av folk från Belgien. Vi bodde på ett hotell som heter Vilo da Farol och är ett All inclusive -hotell och som vi bokade via Ving. Det är ett stort område som ligger precis på stranden – rummen vi bodde i var en aningen slitna och lyhörda men vägdes upp mot den goda maten som serverades.Det var f.ö den bästa buffémat vi har ätit hittills på våra resor. Du behöver inte heller vara orolig för att bli sjuk av maten, vi åt allt och lite till och hade ingen som helst problem med magen. Jag rekommendera gärna fisken som alltid var pinfärsk och god. Vill du inte ha All Inklusive finns det små och riktigt bra restauranger runt omkring i Santa Maria.

hus kap verde
Så här såg rummen ut som vi bodde i, lite som radhus fast små.

Vi bodde vid det lite större samhället Santa Maria som man bär gå in och besöka, om än för att köpa god glass eller testa på någon restaurang med Kap Verdiska specialiteter.

kaffe kap verde
En god kopp kaffe i solen är aldrig fel

Till Kap Verde åker du om du vill ha en riktigt lat semester eller om du dyker eller kite surfar, eftersom det är ett mecka för alla Kite surfare. Och vågorna kan vara riktigt höga, så det är viktigt (om ni har små barn med er) att bo på ett hotell med en bra pool.

pool

Vi var där för renodlad semester med solstol, bada och läsa. Med mig till Kap Verde hade jag mina tre barn 11,7 och 17. Min äldsta son passade på att ta dykarcertifikat på plats och vi andra badade och läste böcker. Vi var där de två första veckorna i janauari och vädret passade en vinterfrusen nordbo alldeles perfekt, inte för varmt och inte för kallt. Men ta med en extra tröja till kvällen eftersom det påminner om en svensk sommarkväll.

Så vill du lata dig, äta gott och ta långa strandpromenader och ha riktig kvalitetstid med familjen är Kap Verde ett perfekt resmål. Du är riktigt utvilad när du kommer hem.

Annonser

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s