Hemlock Grove

Hemlock Grove – Första gången jag hörde namnet så trodde jag det var en symaskin, men ack då jag bedrog mig.

Jag har aldrig varit överdrivet intresserad av vampyrer, men jag älskade serien Twin Peaks när jag var yngre. De där märkliga människorna som på ett eller annat sätt hade sina hemligheter och Hemlock Grove är liknande uppbyggt. Det bygger på ärketyper och fördomar men på ett kärleksfullt sätt.

famke-janssen-hemlock-grove
Femke Janssen som Olivia Godfrey

Man blir blixtförälskad i dem romska mystiska pojken som blir varg och lite rädd för den kusliga Upiren som spelas av Bill Skarsgård. I hela denna story finns naturligtvis även stilikonen med stort S. Mamman, medelålderskvinnan som är snygg, välklädd livsnjutare och manslukerska, så klart, spelad av Famke Jenssen. Alltid klädd i vitt under första säsongen, elegant som bara en kvinna i sina bästa år kan vara och ja, elak… För vackra brunetter gör sig bäst på film om de är elaka, eller… Har du inte sett Hemlock Grove än så kan jag varmt rekommendera den på Netflix!

Annonser

Publicerat av

Laura Luna

Argentinsk stilikon med förkärlek för vintage och har stil som ledord. Går aldrig utanför dörren med omålade läppar. Har en journalistutbildning i bagaget, har arbetat med PR, marknadsföring och i maktens korridorer. Fascineras av relationen mellan makt och stil mellan pressmeddelande och andra texter…

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s