Tobago

Strand på Tobago – Bild från Apollos sajt.

Jag gillar att resa och reser en hel del både charter och reguljärt.Jag reser även en del i tjänsten men det är bara inom Europa.

Jag reser också hellre på vintern än sommaren eftersom jag tycker mycket om de svenska fjällen på sommaren och tillbringar ledia sommardagar där. Men på vintern, då längtar jag bort.

Jag har suttit i några veckor och letat resor efter jul, men vill bara åka iväg en vecka eftersom mina barn måste vara hemma den 7 januari då skolan börjar och eftersom min man är kvar hemma med vår yngsta son, vill jag inte heller åka över jul. Det är svårt att hitta en veckas chartersemester om du inte vill åka till Kanarieöarna och det vill inte jag. Inte i januari iallafall.  I vintras var jag och barnen på Kap Verde i två veckor och det går även att åka dit i en vecka. Vi älskade Kap Verde men jag vill åka någonstans där jag inte har varit innan och gärna en ny världsdel. Och då hittade jag Tobago på Apollos sajt och de har en veckas charter dit.

Tobago verkar vara en ö helt i min smak. Det är soft men också möjligheter till äventyr som att vandra i regnskogen, dyka, snorkla, peta med fötterna i sanden, äta, dricka och att fågelskåda för de har även en nationalpark, med fantastiska fågelarter, som bland annat kolibri. Och vi som har läst Robinson Crouse vet också att  det sägs att Tobago är förebilden för den ön han hamnar på.

Jag har oftast inte så höga krav när jag åker iväg. Det är mest att vädret ska vara bra och att barnen ska bli nöjda. Mina två barn som följer med på den här resan är 18 och 12 år, så de sköter sig till stora delar själva. !8-åringen dyker så han har fullt upp hela veckan och 12-åringen hänger med mig på olika aktiviteter. Jag tycker att en perfekt semester är sol, en bra stol i skuggan och en bok. Där sitter jag gärna i lugn och ro och kan göra så i en vecka.

Om jag längtar? Ja.

Annonser

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s