Stiliga väskor

Jag klär mig ofta i svart, vitt eller rött. Rent krasst är jag rätt tråkig när det kommer till färger och då tycker jag ändå att jag är vågad jämfört med andra som inte kommer ut ut den svartvita färgskalan. Trots att det är tråkigt och fantasilöst så är det stiliga färger. Jag väljer att i den mån det går att välja, skor väskor och kappor i lite färg. När jag väljer väskor är det en sak jag lägger stor vikt vid, fodret. Fodret är det stället där man ser kvaliteten på saker.

  • Regel nummer ett är ”svart foder är no-no”, av praktiska skäl. Hur roligt är det att sitta och gräva efter nycklar i ett svart djupt hål av prylar. Innan nycklarna är framme ligger smink, solglasögon och busskort utspridda överallt.
  • Regel nummer två ”antalet och kvaliteten på fickorna inuti”, innerfickor vill vi ha och ett sätt att bedöma hur länge vi kommer att kunna ha en väska är genom att bedöma finishen på sömmarna inuti.
  • Regel nummer tre ”kvaliteten på fodret”, att byta foder på en väska är inte en rolig historia. Det brukar bli dyrt, särskilt om du vill ha fina fickor i. Förvisso kan man köpa en ny väska, men jag motsätter mig slit-och-släng, jag betalar hellre lite extra för något bra som jag kan ha länge.
  • Regel nummer fyra ”fodret få inte under några omständigheter fastna i blixtlåset” då kommer väskan inte att bli långlivad. Ofta är det tunna foder som är lite sladdriga som har en tendens att vilja gifta sig med blixtlåset.

Regel nummer fem och denna är ytterst subjektiv, ”varför nöja sig med kopian när äkta vara är det man önskar”… Jag gillar DKNY och aldrig MK, men det är min smak.

pip studio
Här är en datorväska med ett fantastisk foder, Pip Studio har gjort den mycket feminin, helt i min smak. Den kommer från Lantisliv och de där handskrivna korten som medföljer från ägarinnan gör en alltid glad. Minns ni när man skickade riktiga brev?

Annonser

Publicerat av

Laura Luna

Argentinsk stilikon med förkärlek för vintage och har stil som ledord. Går aldrig utanför dörren med omålade läppar. Har en journalistutbildning i bagaget, har arbetat med PR, marknadsföring och i maktens korridorer. Fascineras av relationen mellan makt och stil mellan pressmeddelande och andra texter…

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s