Ta hand om fötterna

Fötter. Våra fötter i det kalla nordiska klimatet är intryckta i flera par strumpor och oftast i ett par dåliga skor ungefär 10 månader om året. Då är det inte undra på att just våra fötter ser ut som sju svåra år när vi äntligen får släppa dem fria när den eftertraktade sommarvärmen kommer på besök. Det som är konstigt är att de flesta verkar bara slänga på sig ett par sandaler och visar stolt upp ett par sprickiga hälar , utan att ens bry sig ett minsta dugg. Vi är så noga med allt annat men inte fötterna.

Vi borde tänka mer på att vi använder våra fötter varje dag och att de ska bära oss i många, många år. Det är också fötterna som du oftast får problem med när du blir äldre och då på grund av att de oftast är misskötta.

Hur ska du göra? Ja, innan du stoppar in fötterna i ett par sandaler så är det att rekommendera att köpa in en fotfil och fila alla förhårdnader. Detta gör du i samband med ett fotbad. Kom ihåg att fila ordentligt eftersom det är en lång vinter som ska bort sedan så försöker du få rutin på det och gör det en gång i veckan. Tips är att köpa en bra fotsalvaApoteket som du smörjer in fötterna med någon kväll i veckan. Investera även i ett par bomullstrumpor som du kan trä över fötterna så fort du har smort in dem, så har du riktigt babylena fötter på morgonen.

Nu när det har varit varmt är kylande fotsalva att rekommendera och det funkar lika bra på trötta fötter.

Gillar du att måla naglarna så kan du göra det också för att piffa extra. Om du inte gillar det så är det ett tips att ha ett genomskinligt nagellack så stärker du naglarna samt att det känns fräschare.

Var rädd om dina fötter!

Annonser

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s