O Captain! My Captain!

Robin Williams är död i en ålder av 63 år och vi är en lysande skådespelare fattigare.

Jag är uppväxt med Robin Williams i rutan och missade inte ett avsnitt av Mork och Mindy (1978-1982) som också var hans genombrott. Hans sätt att alltid under intervjuer inte svara på en enda fråga utan låta munnen gå och leda bort samtalen till något annat hysteriskt roligt var hans singnalement. Oftast så var just intervjuerna hans roligaste stunder. Men vi har lärt oss att under ytan av en komiker finns det mycket allvar och Robin Williams berättade  att just perioden med Mork och Mindy var han ständigt hög av droger. Hans missbruk är något som figurerat i bakgrunden under all år och i juli i år la han sig in på alkoholavvänjning senaste gången.

Hans arv är hans breda skådespelarinsatser. Som bäst var Robin Williams i de roller där han inte använde sitt komiska lyte och en Oscar fick han för rollen som psykologen Sean McGuire i filmen Will Hunting. Min absoluta film-favorit med honom var Garp och hans värld, som också är en av mina favoritböcker. Men bäst är han i Good morning, Vietnam där han använder sitt snabpratande munläder i kombination med skådespelartalangen. I filmen  Döda poeters sällskap spelade han läraren John Keating som fick många av oss att fånga dagen samt att läsa poesi högt för varandra.

Här har Mashable samlat ihop några av Robin Williams bästa stunder.

Ikväll ska jag se på några avsnitt av Mork och Mindy.

Nano, nano Robin Williams.

Annonser

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s