Stilhjälp inför skolstart

Den där skolstarten brukar för mig vara ett stressmoment i sig. Jag minns att som barn var det superviktigt att köpa omslagspapper till skolbänken och till böckerna och så de där klisterlapparna som man skrev namn på, de valdes med stort omsorg. Minns ni? Det var så spännande att hitta rätt kombination…

Bokpapper

I dag införskaffatr man kläder till barnen, men jag hade aldrig reflekterat över att lärare kanske valde lika omsorgsfullt, tills en lärare bad mig om lite stilhjälp inför skolstarten. Plötsligt kom minerna tillbaka, mina fina gamla lärare, mina första stilikoner Karin, Ann-Christine och Kim. De var runt 30, snygga och hade intresse för kläder. En del av dem sydde och ändrade sina egna kläder och jag drömde om att se ut som dem.

Så vad tänkte jag på när jag skulle ge stilråd till en lärare. Det ska vara bekvämt, färgglatt och intressant. Bekvämt för att man ska lätt byta om till pulkakläder på vintern, färgglatt för att vi har redan för mycket svart och intressant för att det ska gärna hända något även när fröken vänder ryggen till. Mina val föll på ”Desigual” och ”Smash happy Barcelona style” framför allt.

Både Desigual och Smash är spanska märken inspirerade från det katalanska modet. Barcelona har blivit en intressant modestad att räkna med och färgerna inspirerar mig. Jag nämner gärna Smash i sammanhanget eftersom det är ett nyare märke och vi gillar att vara först med att upptäcka guldkornen.

KlänningDenna klänning från Smash påminner lite om 80-talets hängsleklänningar, lite Demi Moore på 80-talet. Fast i en bekväm klänning.

Tröjor

Eller varför inte denna tröja med en rosett bak? Även den från Smash.

Jersey klänning

Här föreslår jag en jerseyklänning. Skrynkelfritt och praktiskt i grönt.

Why?

Och varför inte lärarens eviga fråga?

Annonser

Publicerat av

Laura Luna

Argentinsk stilikon med förkärlek för vintage och har stil som ledord. Går aldrig utanför dörren med omålade läppar. Har en journalistutbildning i bagaget, har arbetat med PR, marknadsföring och i maktens korridorer. Fascineras av relationen mellan makt och stil mellan pressmeddelande och andra texter…

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s