Stor i orden, liten på jorden

badstrandStor i orden, liten på jorden skulle jag vilja beskriva mannen som satt strax intill oss på stranden med sin 15-åriga son och betygsatte kvinnor i bikini.

Att en 15-åring kollar in brudar och betygsätter dem kan jag bara se som ungdomligt oförstånd, i synnerhet som kvinnorna på just denna strand var mellan 35-65. En liten strand i en Stockholms skärgård där många direktörer har sina sommarnöjen.

Stranden kändes idyllisk tills en äldre man, säkert runt 65-årsåldern kom upp ur vattnet med sin son och följande samtal ägde rum:

Sonen: -Alltså inga tiopoängare här direkt…
Fadern: -Nä, alltså inte ens fyrapoängare, snarare tvåpoängare allihopa här.

Sedan kommer det upp en vacker kvinna vars graviditetskilon ännu inte försvunnit helt och fadern utbrister:

Hon där ser ju ut som en liten valross.

I mina tankar kan jag se hur denne dinosaurie till man som säkert sitter i flera bolagsstyrelser och därmed är van vid att få manligt medhåll i bastuklubben inte alls ser sig som en sexualiserande macho-man. I mina önsketankar går jag fram till mannen och säger:

Jag har fött två barn, vad har du gjort i ditt liv mer än att doppa runt den bland tiopoängare som du köpt med champagne och dyra vanor?

Fördelen med att ha passerat 40-strecket är att jag vet att jag blir inte snyggare än så här och jag ser mig själv som attraktiv i en annan dimension. Jag vet att mitt leende kan avväpna de flesta och jag vill gärna vara en tiopoängare även för de kvalitéer jag har påklädd och i livet i allmänhet.

Annonser

Publicerat av

Laura Luna

Argentinsk stilikon med förkärlek för vintage och har stil som ledord. Går aldrig utanför dörren med omålade läppar. Har en journalistutbildning i bagaget, har arbetat med PR, marknadsföring och i maktens korridorer. Fascineras av relationen mellan makt och stil mellan pressmeddelande och andra texter…

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s