5 tips enkla tips för en intressant Linkedin-profil

Har du ditt CV på Linkedin? Om inte så borde du lägga ut det där. Linkedin är en perfekt plats att knyta kontakter på om du har eget företag men också en alldeles perfekt plats att söka jobb på. De flesta rekryteringsfirmor med aktning letar jobbkandidater på Linkedin.

Här kommer 5 enkla tips för att hålla ditt CV på Linkedin aktuellt och intressant.

1. Lägg upp ett aktuellt och tydligt foto på dig.

2. Uppdatera kontinuerligt med händelser inom ditt område som du har varit med på. Till exempel om det finns artiklar om dig, ditt företag eller artiklar du själv har skrivit. Se till att din Linkedin-profil alltid är aktuell! Tips är att gå in minst 1 ggr i veckan och titta till ditt CV.

3. Rensa – sånt som inte är relevant i dagsläget och varken skulle göra till eller från i en jobbsökning ska du ta bort. Det är inte intressant vad du jobbade med som 15-åring på sommaren eller ditt första jobb för den delen. Har du helt bytt inriktning så är det mest intressant att lyfta det du vill jobba med och är bra på.

4. Be dina gamla chefer och jobb-kontakter att rekommendera dig och intyga dina kompetenser.

5. Välj vilket språk du vill ha din profil på. Många tror att Linkedin-profilen måste vara på engelska, men så är det inte.Om du söker jobb i Sverige så är det inte viktigt att det står på engelska. Men viktigast är att du inte blandar dessa två. Ta ett av de du känner dig bekväm med.

Annonser

Publicerat av

Karin Berg

Digital Strateg med förkärlek för feminism, träning och resor. Fascineras av människors beteenden i olika situationer, främst på internet. Knarkar tv-serier. Köper för mycket kläder.

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s