Tips på tv-serier om kvinnor

Jag ser att Karin lagt ut lite tips på serier du bör se. Som i det mesta har vi totalt motsatt smak så jag tänkte ge min tipslista till er. Först och främst passar jag på att höja kära Netflix till skyarna, vad hade jag gjort utan alla dessa serier på Netflix? Jag hinner inte följa serier, även om jag försöker så är det inte ens säkert jag hinner titta på dem på SVT-play innan de försvinner så Netflix och CD-boxar har blivit min lösning.

Jag föredrar serier om kvinnor och snygga kläder, så här kommer min lista:

Weeds: Har ni någonsin varit i en hopplös ekonomisk situation? Ni vet där man funderar ut varenda tänkbara tanke på hur man ska lösa det? Jag har, när barnen var riktigt små. När snygga hemmafrun Nancys make dör och lämnar henne ensam med två barn och dyra vanor att underhålla finner Nancy att försäljning av droger kan vara en utväg. Hon räknade inte med problem, vilket hon får. Nancy är nämligen mästare på att hamna i trubbel, och trots att det hon gör är i högsta grad moraliskt fel och olagligt så kan vi inte låta bli att älska henne och följa henne. Hela sju säsonger gör en beroende!

Big C: Vad skulle du göra om du visste att du var döende i cancer och bara hade ett år kvar att leva? Kasta ut maken som du tröttnat på att leva med? Ta ut ditt pensionssparande och köpa en supercool cab och kanske återuppta kontakten med din familj? Förortsfrun och läraren Cathy bestämmer sig för att leva livet och hon lever ut och bli en bättre människa. I sitt leva ut rus gör hon en massa saker som kanske inte alls passar för en 40-nåntingkvinna men samtidigt är hon kärleksfull, omhändertagande och vill alla väl. Man kan bara älska och beundra Cathy. Se den!

Pan Am: Håll i hatten, här kommer lite flärd från Jetåldern. Fyra snygga och välklädda flygvärdinnor som flyger runt jorden. En blir rekryterad åt underrättelsetjänsten, en flyr från sitt äktenskap en är en ung rebell som alltid tar sig dit hon vill och den fjärde är en mystisk vacker fransyska med ett jobbigt förflutet. Att vara kvinna och göra karriär på 60-talet var inte helt lätt. Men de kvinnor som vågade blev pionjärer och oj vad de fick utstå allt ifrån att bli suspenderade från jobbet pga av att de ökat i vikt till rena rama sexuella trakasserier. I allt detta får vi följa fyra viljestarka ovh intelligenta kvinnor.

Barnmorskan i East End: Vi läser ofta om förlossningar som gått fel, kvinnor som lider och får skador för livet. Själv har jag väldigt positiva erfarenheter av min förlossningar. Men hur var det förr? När den nyutexaminerade barnmorskan Jenny Lee kommer till Nonatos house som styrs av ett par nunnor möts hon av en för henne ny värld. På den här tiden föder kvinnor fortfarande i hemmet och barnmorskorna får se det mesta och deras jobb är att stötta kvinnor i denna oförglömliga stund.

Orange is the new black: Vad händer när söta och präktiga nyförlovade Piper måste sitta av ett straff för samröre med knarksmugglare som skedde under hennes unga och vilda år då hon var galet förälskad i en vacker kvinna. Hur hamnar alla dessa kvinnor i fängelset och vad har de i bagaget? Samt hur förändras en liv och värderingar under fängelsetiden. För Piper blir det en tuff tid, att lära sig att passa in och leva i en ny värld samtidigt som hennes övriga familj och vänner är kvar på utsidan.

Annonser

Publicerat av

Laura Luna

Argentinsk stilikon med förkärlek för vintage och har stil som ledord. Går aldrig utanför dörren med omålade läppar. Har en journalistutbildning i bagaget, har arbetat med PR, marknadsföring och i maktens korridorer. Fascineras av relationen mellan makt och stil mellan pressmeddelande och andra texter…

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s