Att vara gift med en svensk man

Den föräldralediga mannenPratade nyligen med två män, en från Storbritannien och en från Nederländerna. Det slog mig plötsligt vilken privilegierad plats Sverige är för oss kvinnor som vill ha allt! Jag vill ha allt! Karriär, man och barn.Männen var två typiska chefer i medelåldern. De frågade mig hur jag ställde mig kring jobbresor och jag svarade det självklara:

– Jag är gift med en svensk man och de gillar att ta hand om sina barn.

Den brittiske mannen fnissade lite och jag förstod att han tänkte på att föräldraledighet för pappor är aktuellt i Storbritannien. Jämställdhet är Sveriges bästa exportprodukt, det finns mycket kvar att göra, men vi har kommit en bit på väg.

Annonser

Publicerat av

Laura Luna

Argentinsk stilikon med förkärlek för vintage och har stil som ledord. Går aldrig utanför dörren med omålade läppar. Har en journalistutbildning i bagaget, har arbetat med PR, marknadsföring och i maktens korridorer. Fascineras av relationen mellan makt och stil mellan pressmeddelande och andra texter…

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s