Business Casual

Jag ska på ett möte nästa vecka och frågar en vän som känner till företagskulturen hur jag ska klä mig. Förvisso är jag van vid att dra ögonen till mig i mina klänningar, men denna gång vill jag passa in, inte vara jordens medelpunkt.

Vännen svarar:
-Business Casual.
Jag fnittrar lite och säger
-Betyder det jeans och kavaj eller vad är det där för något? Antingen är det väl business eller så är det casual?
-Ja, just det. Jeans och kavaj…

Till saken hör att jag inte använder jeans annat än när jag ska gå till parken med barnen. Jag är inte bekväm i byxor överhuvudtaget och kavajer är ett plagg som verkligen inte gör kvinnliga former rättvisa. Byxor och kavaj är i min värld plagg som kvinnor började använda för att bli accepterade på männens villkor. Det känns lite förlegat i en tid då partier som FI håller på att göra intåg i riksdagen. Så jag googlar i förhoppning om att finna något som talar om annat än jeans och kavaj.

Business Casual
Business Casual enligt mig

Business casual, något som passar på kontoret men som även ska kunna användas för en AW. Något man ska känna sig bekväm i men som inte får vara utmanande (läs urringat, korta kjolar, figurnära) eller för stormönstrat…
Hittar min egen tolkning av business casual. Jag ska ha något strikt som jag känner mig bekväm i. Det får bli något i den stil jag brukar det vill säga feminint, fast det får gå i svart och kanske får jag användning för den snygga pärlslipsen eftersom pärlor alltid är rätt!

Bra skrivet om Business Casual finns här och här.

Annonser

Publicerat av

Laura Luna

Argentinsk stilikon med förkärlek för vintage och har stil som ledord. Går aldrig utanför dörren med omålade läppar. Har en journalistutbildning i bagaget, har arbetat med PR, marknadsföring och i maktens korridorer. Fascineras av relationen mellan makt och stil mellan pressmeddelande och andra texter…

2 reaktioner till “Business Casual”

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s