Galen i tv-serier

Galen i tv-serier. Vem är inte det? Och det finns hur många som helst att följa. Men i vilken ände ska du börja? Här kommer tips på fyra tv-serier som måste ses

24
I 24 får vi följa  agenten Jack Bauer i 24 timmar vid varje säsong, en timme för varje avsnitt. Jack Bauer är antihjälten som blir jagad av allt och alla. Det är suveränt gjort och alla avsnitt är riktiga nagelbitare. Säsong 1 är min absoluta favorit men serien håller sig bra genom alla säsonger.

OBS! Hög beroendefaktor och risk för att du sumpar din familj och dina vänner till förmån för Jack Bauer och vill följa honom i alla åtta säsonger. Gärna på raken.

The Paradise
The Paradise är en brittisk tv-serie som baseras på boken Damernas Paradis av Emile Zola. Det handlar om den unga och smarta Denise som får anställning på varuhuset The Paradise där hon direkt imponerar med sitt nytänkande och framåtanda. Här är det såklart även en del romantik med hinder inblandat pga ung och snygg chef.

Två säsonger varav första säsongen är bäst och jag tycker helt sonika att du kan hoppa över säsong 2.

Homeland
Homeland handlar om Marinkårsoldaten Nicholas Brody som återvänder hem till USA efter åtta år i fångenskap i Afghanistan. Han blir mottagen som hjälte men det finns en som inte tror på honom och hans berättelse. Det är CIA-agenten Carrie Mathison som är helt säker på att Nicholas Brody arbetar för Al-Qaida. Allt utvecklar sig till en mycket spännande jakt på sanningen och vi vet aldrig vem som har rätt och vem som har fel eller vem som är god eller ond.

Även här blir det komplikationer i form av otillåten kärlek och bipolär sjukdom. Finns 3 säsonger och alla är bra. Även här vill jag varna för hög beroendefaktor och ett visst tomrum när du har sett färdigt på alla säsonger.

The Walking Dead
The Walking Dead är en postapokalyptisk skräck TV-serie som baseras på serietidningen med samma namn. Det handlar om Polisen Rick Grimes som leder en grupp människor genom ett USA drabbat av en zombieepidemi.

Serien är i fyra säsonger och föra alla zombie-fans därute är det rena godiset. Fyra säsonger än så länge och det lär bli fler eftersom de följer serietidningarna. Jag tycker de två första säsongerna var bäst. Jag Netflixade hela första säsongen under en helg. Hög beroendefaktor!

Det här är bara fyra av hur många serier som helst. Jag kan säga att den tv-serie som har präglat mig mest och som jag även har sett alla avsnitt av samt läst alla böcker, är Lilla huset på prärien. Ingen skulle bli gladare än jag av en nyinspelning.

Annonser

Kommentera gärna!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s